Samantha van Diemen te gast bij Sleutelstad.

Clubkind van UVS maakt debuut voor Nederlands elftal

Samantha van Diemen droomt van jongs af aan al over haar debuut in het Nederlands elftal. De droom van de jonge voetbalster van Feyenoord werd vorige week maandag werkelijk. De Leidse stond namelijk in de basis bij de wedstrijd Nederland-Japan die eindigde in een gelijkspel. “Het is natuurlijk super gaaf dat je op je 19e je debuut mag maken voor het Nederlands elftal.”

Van Diemen kreeg een dag voor de wedstrijd te horen dat ze mocht spelen. Een aantal speelsters van Jong Oranje werd doorgeschoven naar de Oranjeleeuwinnen vanwege het drukke programma van het vlaggenschip. De zenuwen waren goed onder controle, zo vertelt Van Diemen tijdens haar interview aan Sleutelstad. “Ik vond het eigenlijk niet zo spannend omdat ik al een hoop meiden kende uit mijn tijd bij Ajax. Als je in een groep komt waar je niemand kent is dat natuurlijk wat spannender.”

De Leidse moest vooral wennen aan haar rol als rechtsback. “Het was wel een beetje zoeken voor mij. Mijn normale positie is namelijk centraal verdediger. Maar als je minuten mag maken op dit niveau, kun je daar alleen maar blij mee zijn.’’ Na afloop van de wedstrijd was bondcoach Mark Parsons super tevreden met het resultaat. De Engelse trainer was tevreden over de inzet van de spelers. Van Diemen vindt 0-0 dan ook een prima resultaat tegen de grootmacht Japan

Spraakmakend
Van Diemen begon met voetballen bij het Leidse UVS en noemt zichzelf een kind van de club. “Ik hielp in de kantine en met het fluiten van wedstrijden. Ik kom er ook nog graag.” Na 12 seizoenen werd Van Diemen gescout door het CTO talententeam in Amsterdam. “Ik mocht daar naar school toe en kon daar wonen. Het CTO werd later overgenomen door Ajax en er veranderde eigenlijk niet zoveel. Je speelde alleen met een ander logo. Ajax is natuurlijk wel een bekendere naam en daar kreeg ik veel reacties door.”

Deze zomer maakte Van Diemen de overstap van Ajax naar Feyenoord. In de voetballerij een spraakmakende overstap. Maar in tegenstelling tot Steven Berghuis, die bij de mannen de overstap de andere kant op maakte, heeft ze geen nare berichten gekregen. Ze is altijd al fan geweest van Ajax maar nu ze bij Feyenoord speelt, heeft ze deze club ook een mooi plekje gegeven in haar hart.

Eigenlijk is ze een beetje fan van beide clubs. “Ajax speelt mooi voetbal en Feyenoord werkt hard.” Het debuutshirt heeft ze aan de club gegeven, omdat ze vindt dat ze dit samen hebben bereikt. “En daar was de club super blij mee.” De Leidse voetbalster hoopt steeds vaker mee te doen in Oranje en heeft, als ze ver in de toekomst kijkt, de droom om voor Barcelona te spelen.

Interview Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×