Organisatoren Frank Scheffer en Monica Koudstaal vertellen in Sport071 over Junior Dutch Open. (Foto: Sleutelstad).

Internationaal bowlingtoernooi naar Leiden: 'Het lijkt wel een klein EK'

Bowling Menken aan de Kenauweg in Leiden is over ruim een maand het podium van het Junior Dutch Open. Een internationaal bowlingtoernooi waar de top van de Europese jeugd vertegenwoordigd is. “Iedereen wil aan ons toernooi meedoen”, zegt organisator Frank Scheffer trots. “We zitten bijna vol.”

De populariteit van het toernooi wijt Scheffer aan de grote prijzenpot van 11.750 euro en aan het interessante spelsysteem. “Bij ons kun je je inschrijven voor een herkansing, waardoor je er niet meteen uit ligt als je het aan het begin niet zo goed doet”, legt hij uit. “Ook hanteren we een spelsysteem waardoor het tot het eind spannend blijft en achterliggers alsnog bovenaan kunnen eindigen. Dat vergt wat van de organisatie en veel toernooien durven dat niet aan. Maar wij wel.” In totaal is er plek voor 120 deelnemers, meer dan 100 bowlers hebben zich inmiddels geregistreerd.

De inspanningen worden beloond, want toppers uit echte bowlinglanden als Malta, IJsland en ScandinaviĆ« hebben zich al ingeschreven. Ook de top van Nederland is aanwezig. “Het lijkt wel een klein EK eigenlijk”, vindt mede-organisator Monica Koudstaal.

Tekst loopt verder onder video.

Cor van der Velden sprak in Sport071 met met organisatoren Frank Scheffer en Monica Koudstaal over Junior Dutch Open (deel 1)

Het toernooi wordt in twee weekenden afgewerkt, met de start op zaterdag 22 januari. Om 12.00 uur rollen de eerste ballen dan de baan op in Bowling Menken. De finale vindt plaats in het tweede weekend, maar er wordt ook aan een programma in de tussenliggende dagen gewerkt. De gemeente is namelijk in gesprek met basisscholen om mee te doen aan het ‘Kampioenschap van de Stevenshof’. Daarmee willen organisatie en gemeente de sport ook bij de Leidse jeugd onder de aandacht brengen. “Uiteindelijk hopen we ook mensen over te houden voor de sport en nieuwe talenten te ontdekken”, zegt Scheffer.

De organisatie moet nog een kleine slag om de arm houden of het toernooi eind januari door kan gaan, of dat corona toch roet in het eten gooit. Op dit moment lopen de gesprekken met de bowlingfederatie daarover nog. Als januari te vroeg komt, wordt het toernooi verplaatst naar een ander moment.

Cor van der Velden sprak in Sport071 met met organisatoren Frank Scheffer en Monica Koudstaal over Junior Dutch Open (deel 2)

Leiden Sport Junior Dutch Open


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×