(Foto's: Begraafplaats Rhijnhof).

Hart van herinneringen op brugleuning Rhijnhof

Nabestaanden van overleden personen worden door begraafplaats Rhijnhof uitgenodigd om een ‘Hart van Herinneringen’ aan de grote brug te hangen. Het hartje is een teken om een overleden persoon van wie afscheid is genomen te gedenken.

“Een brug verbindt de ene oever met de andere”, licht een woordvoerder toe. “Door met velen een ‘Hart van Herinnering’ vast te maken aan de rode leuningen van de brug vinden nabestaanden verbinding met elkaar. Verbinding tussen heden, verleden en toekomst.”

Bij Theehuis Veldheim kan iedereen vanaf woensdag 22 december tot en met zondag 26 december een houten hart ophalen. Ook is het theehuis op 1 en 2 januari geopend om een hart op te halen. Op het hart kan dan een naam, een groet of een liefdevol woord of boodschap worden geschreven.

In de eerste week van het nieuwe jaar worden de hartjes door medewerkers van Rhijnhof verwijderd en bewaard tot Lichtjesvond op zondag 30 januari 2022. Op Lichtjesavond worden de harten in vuurkorven bij de begraafplaats verbrand. “Om zo de herinneringen als een berichtje naar boven te sturen.”

Het Theehuis is doordeweeks geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekeinde van 11.00 tot 17.00 uur. Vanwege corona wordt iedereen verzocht om zelf een pen of stift mee te nemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×