(Foto: Gemeente Leiden).

Gouden Speld van de stad Leiden voor Marcel Verburg

Tijdens zijn afscheid als voorzitter van Stichting Hospice Issoria heeft Marcel Verburg dinsdag de Gouden Speld van Verdienste van de stad Leiden gekregen. Locoburgemeester en wethouder Zorg Marleen Damen overhandigde hem de blijk van verdienste van de stad.

Marcel Verburg heeft zich sinds 2001 ingezet voor de komst van het Hospice Issoria in Leiden, een woonhuis voor mensen die binnen korte tijd verwachten te sterven. Na een lange zoektocht naar een geschikte locatie werd op 16 mei 2003 Issoria geopend aan de Plantage 4. Sinds oprichting is hij voorzitter van het bestuur en heeft deze rol met grote betrokkenheid en inzet vervuld.

Verburg speelde een zeer grote rol bij de verhuizing naar de Burggravenlaan 11 in 2013. Hij zette zich enorm in bij de zoektocht naar een geschikt pand en naar voldoende financiering. Verburg bedacht een constructie met de ‘Funding Fathers van Issoria’, waardoor de verhuizing mogelijk werd.

“Op allerlei manieren wist Marcel Verburg gedurende zijn voorzitterschap geld bijeen te vergaren voor het hospice, daarbij geholpen door de Stichting Vrienden van Issoria”, zegt Damen. “Denk aan acties zoals ‘hollen voor Issoria’ of ‘de slag om Leiden’.” Daarnaast was hij ook de grote man en de initiatiefnemer achter de fusie met de regionale Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ).

Issoria zet zowel binnen de hospice als thuis vrijwilligers in voor mensen met een ongeneselijke ziekte. “De voorzitter was het gezicht en aanspreekpunt van het bestuur en altijd op zoek naar meer geld. Daarnaast was Verburg erg betrokken bij de individuele gasten van het hospice en heeft Issoria blijvend op de kaart gezet”, aldus Damen tijdens zijn afscheid.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×