(Foto: Sleutelstad).

Arriva introduceert in 2022 de lentedienstregeling

Naast de winter- en vakantiedienstregeling introduceert Arriva volgend jaar de lentedienstregeling. In mei en juni neemt het aantal reizigers op drukke lijnen aanzienlijk af, maar er zijn dan nog te veel reizigers voor een vakantiedienstregeling. Toch is het op sommige lijnen ook niet meer nodig om de winterdienstregeling, met veel ritten, te laten rijden.

De lentedienstregeling wordt ingevoerd op de trajecten Noordwijk-Leiden (buslijnen 20 en 21), Zoetermeer-Leiden (R-net 400), Katwijk-Leiden (R-net 430 en 431) en Bio Science Park (buslijn 9). Ook wordt de lentedienstregeling tijdens de schoolvakanties in februari, mei en oktober uitgevoerd.

Stadsbussen
Op alle stadslijnen in Leiden rijden de bussen vanaf omstreeks 21.00 uur én op zondag een uurdienst. Omdat er in de avond geen bus rijdt op lijn 1, rijdt bus 2 in de wijk Stevenshof de ‘langere’ route van lijn 1. In 2022 rijden de stadsbussen in Leiden volgens de vakantiedienstregeling op werkdagen én op zaterdag tijdens de zomer- en kerstvakantie.

Buslijnen Noordwijk – Leiden
Buslijn 221 via Bio Science Park in Leiden wordt ‘omgebouwd’ tot buslijn 21 en gaat rijden via Rijnsburg en Oegstgeest. Met buslijnen 20 en 21 krijgen Noordwijk, Rijnsburg en Oegstgeest een hoogfrequente verbinding met Leiden Centraal. In de daluren rijden de bussen samen acht keer per uur. Reizigers met bestemming Bio Science Park kunnen op Leiden Centraal overstappen op de buslijnen 9, 38 of 90 van en naar het Bio Science Park. Lijnnummer 221 (en daarmee ook 621) komt te vervallen.

Buslijnen Katwijk – Leiden
Buslijn 37 komt te vervallen, daarvoor in de plaats maken de reizigers gebruik van lijn 90. De buslijnen 35 Unmanned Valley en 38 Valkenburg worden samengevoegd tot een nieuwe buslijn 38 Unmanned Valley – Valkenburg – Leiden Centraal. Op zaterdag en zondag stoppen de bussen bij de halte Duinvallei bij de N206 en rijden niet door naar Unmanned Valley. De bussen op lijn 38 rijden alle dagen van de week een uurdienst. In de avonduren rijden ze niet. Lijnnummer 35 komt te vervallen.

Buslijn Katwijk – Rijnsburg – Leiden Centraal
De bussen op lijn 90 uit Lisse – Noordwijkerhout – Noordwijk rijden vanaf de halte Gemeentehuis in Katwijk volgens de route van buslijn 37 door Rijnsburg, Nieuw Rhijngeest en Bio Science Park (BSP) naar Leiden Centraal. Op buslijn 90 is er alle dagen van de week een uurdienst. Lijnnummer 37 komt daarmee te vervallen. Tot halverwege maart 2022 rijdt lijn 90 vanwege werkzaamheden aan de Parallel Boulevard in Noordwijk een alternatieve route.

Buslijnen Bio Science Park
De bussen op lijnen 38 en 90 rijden samen een halfuurdienst vanaf de nieuwe halte Willem Einthovenstraat in het Leiden Bio Science Park (LBSP) in Oegstgeest door het LBSP naar Leiden Centraal. Op werkdagen rijdt in de spits ook bus 9 extra ritten tussen LBSP en Leiden Centraal. Zo vertrekt er elke vijf minuten een bus van en naar het LBSP. Vanaf Leiden Centraal vertrekken de bussen vanaf hetzelfde perron met een duidelijke aanduiding ‘via Bio Science Park’.

Buslijn Leiden – Haarlem
Tot medio maart 2022 rijdt lijn 50 vanwege werkzaamheden aan de Warmonderhekbrug in Warmond een alternatieve route.

Buslijn Leiden via Ter Aar – Alphen aan den Rijn
De frequentie op buslijn 182 wordt teruggebracht tot een uurdienst. Bussen op de lijnen 182 en 183 gaan tussen Jacobswoude en Leiden om en om rijden in een dertigminuteninterval. De route van lijn 183 wordt in Leiden gewijzigd. De bus neemt dezelfde route via de Breestraat als bus 182. Er komt een nieuwe buslijn 282 die inwoners uit Ter Aar extra reismogelijkheden biedt om naar Alphen aan den Rijn, Leiden of Schiphol te reizen. Die bussen rijden tussen 6.30 en 9.30 uur en tussen 14.00 en 18.00 uur.

Kijk voor alle wijzingen en vertrektijden op reisplanner van Arriva.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×