Jaimy Ravensbergen in de studio van Sport071 bij Sleutelstad om te vertellen over het leuke aan voetballen bij ADO Den Haag. (Foto: Gerry van Bakel).

ADO Den Haagspits Jaimy Ravensbergen: 'Ik wil dit jaar graag de bekerfinale winnen'

Ze staat bij eredivisieclub ADO Den Haag in de spits en wil graag winnen. Jaimy Ravensbergen gaat er altijd voor. Dit jaar werd ze ook geselecteerd voor Jong Oranje en dat was al een droom die uit kwam. In de verte lonken de ‘echte’ Leeuwinnen.

Ravensbergen kan niet zo goed tegen haar verlies en dat was een van de redenen om voor een voetbalclub te kiezen. “Dan heb je een heel team om je heen. Maar ik vind hardlopen ook leuk. Ik loop op het voetbalveld ook heel veel.” De tegenstander afmatten en dan voorbij lopen, is een beproefde tactiek van de spits die dit jaar de KNVB-beker hoopt te winnen. “Vorig jaar met 1-0 verloren en ook nog onverdiend, dat was wel zuur.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jaimy Ravensbergen, spits bij ADO Den Haag en Jong Oranje.

De twintigjarige voetbalster begon haar voetballeven bij DoCoS in Leiden. Maar werd al snel gescout. Op haar vijftiende kwam ze zo bij ADO Den Haag terecht. Waar ze inmiddels dus in het eerste elftal speelt. Zelf kan Ravensbergen zich niet zoveel voorstellen bij het feit dat vrouwenvoetbal pas vijftig jaar bestaat bij de KNVB. “Er gaan steeds meer meisjes voetballen, we zijn vaker op tv te zien. Dat haalt het vrouwenvoetbal wel omhoog.”

Een paar jaar geleden kreeg haar carrière wel een knauw door een zware blessure. De kruisbanden van een van haar knieën scheurde af. De revalidatie duurde lang, maar Ravensbergen is helemaal hersteld. In het voorjaar raakte ze weer aan die knie geblesseerd. “Toen schrok ik wel, maar het viel gelukkig mee.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jaimy Ravensbergen, spits bij ADO Den Haag en Jong Oranje.

Bij DoCoS was Ravensbergen een middenvelder die veel scoorde en daardoor viel ze natuurlijk ook op bij ADO. “Bij ADO mocht ik gelijk in de spits en dat gaat heel goed. Ik ben blij dat ik het vertrouwen kreeg. Als spits moet je ook scoren. Soms gaat het om ballen die je makkelijk kunt binnenschieten, dan gaat het vooral om er op het juiste moment te staan. Maar ik vind als je een-op-een op de keeper afgaat, dan moet je gewoon scoren.”

Voetballen bij een profclub als ADO Den Haag is al een meisjesdroom voor Ravensbergen. De uitnodiging om bij Jong Oranje te komen spelen deed daar nog een schepje bovenop. “Dat is wat ik wil en dan het liefste nog doorstromen naar het eerste. Dat team volg ik natuurlijk. Er spelen een aantal Leeuwinnen in de Nederlandse eredivisie. Daar kan ik veel van leren.”

Fans
Ravensbergen voelt zich wel een echte prof. “Ik ben elke dag met voetbal bezig en we zijn ook live op tv.” Al zijn er nog wel verschillen met de clubs die boven ADO in de competitieranglijst staan. “Ik doe zelf de pabo-opleiding, andere teamgenoten hebben een baan ernaast. De pabo wil ik graag afmaken, ik zit nu in mijn derde jaar.” En wellicht daarna doorstromen naar het buitenland. Maar voorlopig voelt Ravensbergen zich als een vis in het water bij de Haagse club en ook zeer gesteund door de ADO-fans. “Ze hebben zelfs speciale spandoeken voor ons.”

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×