Nynke Ligtenberg bij Sleutelstad. (Foto: Rik Visser).

Deze week in Licht op Leiden: Nynke Ligtenberg, hoofd vaccinontwikkeling bij Janssen

In Licht op Leiden gaat presentator Ton Kohlbeck deze week in gesprek met Nynke Ligtenberg. Ligtenberg is werkzaam bij Janssen op het Leiden Bio Science Park. Daar is ze wereldwijd verantwoordelijk voor de uitvoering van de onderzoeken met de vaccins van Janssen bij mensen. Dat betreft dan onder andere de vaccins tegen Ebola, HIV en luchtwegvirusvaccins waaronder het coronavaccin.

Namens Janssen zet Ligtenberg zich daarnaast in voor het onderwijs. Op basis- en middelbaar onderwijs is zij bij leraren en leerlingen een graag geziene en zeer gewaardeerde gast.

Dat Janssen als wereldwijd opererend bedrijf zich zo nadrukkelijk richt op het lokale onderwijs zal voor veel mensen verrassend zijn. Ook zullen weinig Leidenaren weten dat het bedrijf met meer dan tweeduizendwerknemers de grootste particuliere werkgever van de stad is.

In 2020 werd Nynke Ligtenberg gekozen tot een van de vijftig top vrouwen in Leiden.

Licht op Leiden
In het wekelijkse praatprogramma Licht op Leiden nemen presentatoren Rens Heruer en Ton Kohlbeck samen met een tafelgast verschillende Leidse zaken door. Het programma is iedere week op zondag tussen 14.00 en 14.30 uur te zien op tv en wordt meerdere keren per week herhaald. Bekijk alle afleveringen van Licht op Leiden terug via deze pagina.

Suggesties voor onderwerpen of gasten? Stuur een email naar lichtopleiden@sleutelstad.nl.

Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Science Licht op Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×