(Foto: Rob van Dullemen).

Onderwijsinstellingen hebben verschillende plannen voor na de lockdown

In opdracht van de overheid hebben ook alle onderwijsinstellingen in Leiden hun deuren weer gesloten voor de leerlingen. Niet alle scholen hebben dezelfde plannen voor wanneer de huidige lockdown afloopt. Waar de ene school ervoor kiest om voorlopig weer online les te geven, verwacht een ander na de vakantie weer fysiek aan de slag te kunnen gaan.

Het verschil in verwachting lijkt samen te hangen met hoe ver een school het online-onderwijs vooruit plant. De Sleutelstadredactie zocht contact met een aantal scholen en vroeg naar hun plannen.

mboRijnland
Het mboRijnland heeft nu al besloten de fysieke deuren tot eind februari te sluiten en gaat weer over naar online-onderwijs. Ondanks dat de huidige maatregelen tot 14 januari duren is er door het mbo gekozen om nu al aan te geven dat er voor een langere periode online onderwijs gegeven gaat worden. De keuze daarvoor wordt gemaakt om rust en stabiliteit te creëren voor de studenten en medewerkers, meldt de woordvoerder. Zij laat desgevraagd expliciet weten dat de keuze hiervoor niet te maken heeft met problemen bij het omzetten van de roosters.

Hogeschool Leiden
De Hogeschool Leiden houdt er rekening mee dat de huidige maatregelen tot het einde van blok twee aanhouden. Voor de meeste studenten is dat de derde week van januari. Als er bij het weegmoment van het kabinet op 3 januari wordt besloten dat het hoger onderwijs al eerder weer open kan wordt daarop wel aangepast. Anders dus dan bij het mbo. De woordvoerder laat weten dat de roosteraars voorbereidt zijn op aanpassingen na de kerstvakantie. Ook kan de Hogeschool in het nieuwe jaar weer overgaan op hybride-onderwijs.

Marecollege
De middelbare school het Marecollege geeft nog fysiek les aan de eindexamenklassen. Leerlingen in de onderbouw hebben na overleg over wat er het beste is voor welke leeftijdsgroep een week vervroegd kerstvakantie gekregen. Op het Marecollege gaan alle leerlingen weer fysiek naar school op het moment dat de maatregelen het toelaten. De roosters worden niet aangepast en lopen na de kerstvakantie door met als enige verschil dat het onderwijs voor de meeste leerlingen vanuit huis gegeven wordt.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×