De ijsbaan van de Warmondse IJs- en Skeelerclub is toegankelijk voor natuurijsliefhebbers. (Foto: Philip van der Post)

Experiment geslaagd: ijsbaan Warmond al open

De weersvoorspellingen voor deze week zijn uitermate gunstig voor natuurijsliefhebbers. Bij de Warmondse IJs- en Skeelerclub WIJC is al het eerste laagje ijs een feit. Voorzitter Philip van der Post kan zijn geluk niet op. “Het is gelukt!”

Het was eerst nog even spannend of de schaatsen al uit de kast konden worden gehaald, maar volgens Van der Post is het experiment geslaagd. “We zijn een proef gestart om de skeelerbaan van onze ijsclub in de Veerpolder bij heel weinig vorst te gebruiken als ijsbaan”, vertelt hij bij mediapartner West Wordt Wakker.

Ondanks dat het de afgelopen dagen licht heeft gevroren, was dat al genoeg voor de ijsbaan. De Warmondse voorzitter legt uit hoe dat kan. “Temperaturen worden op anderhalve meter hoogte gemeten en als je de grondtemperaturen ziet, dan zijn deze meestal nog een aantal graden lager.”

De temperatuur in combinatie met de isolerende onderlaag van de baan, heeft er volgens Van der Post voor gezorgd dat er al vervroegd ijspret is. “Het ligt erbij alsof je op natuurijs schaatst.”

Leiden Maatschappij Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×