De Haarlemmerstraat. (Foto: Casper Chaudron).

Ruimere tijden voor laden en lossen in Haarlemmerstraat en Breestraat

Winkels krijgen van het Leidse stadsbestuur meer tijd om bevoorraad te worden en bestellingen van klanten aan bezorgdiensten mee te geven. Op de Haarlemmerstraat wordt het laden en lossen nu ook tussen 11.00 en 13.00 uur gedoogd en op de Breestraat de hele dag. Dit gedoogbesluit werd ook in eerdere lockdowns genomen.

Omdat veel winkels en horeca in deze straten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen gesloten zijn en het aantal bezoekers in de straten fors is afgenomen, verwacht het college van burgemeester en wethouders geen verkeersproblemen of onveilige situaties door de ruimere tijden. Deze nieuwe situatie wordt gedoogd tot hiertoe geen aanleiding meer is. Tegen sluipverkeer wordt nog wel opgetreden.

Normaliter is laden en lossen toegestaan op de Haarlemmerstraat tussen 4.30 en 11.00 uur en op de Breestraat tussen 05.30 en 07.00 uur en tussen 09.00 en 11.00 uur.

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×