(Foto's: Brandweer Oegstgeest).

Drukke nacht voor brandweer Oegstgeest

De brandweer van Oegstgeest heeft een nieuwsjaarnacht met veel werk achter de rug. Kort na middernacht, toen de brandweer voor assistentie onderweg was naar de brand in het buurthuis De Vijf Hoven in Leiden, kregen ze een melding van een brand in Oegstgeest.

In een garagebox aan de Wijttenbachweg in Oegstgeest was brand uitgebroken. Daar stond een motorfiets in brand. Omstanders waren al gestart met blussen. De brandweer heeft de motorfiets uit de garage gehaald en verder geblust.

Kort daarna volgde een melding van een brandende auto in de Prins Bernhardlaan. Het motorgedeelte van een Toyota Prius had vlam gevat. “Gelukkig lag het accu pakket achterin en is deze intact gebleven”, zegt een woordvoerder.

Op verschillende locaties in Oegstgeest zijn kleine brandjes gemeld. De brandweer zocht onder andere tweemaal op de Sterreschans naar brand in bossages, maar trof uiteindelijk niets aan. Rond 1.30 uur is nog een vuurton gecontroleerd op de Goudvinklaan. Het vuur in de ton leverde geen gevaar op voor de omgeving.

Rond 2.30 uur is de brandweer van Oegstgeest alsnog naar de brand in het buurthuis De Vijf Hoven gereden. “Wij hebben onze collega‚Äôs afgelost en nablus werkzaamheden verricht”, legt een woordvoerder uit. “Nadat alles uit was konden wij opruimen en retour.”

112 Sleutelstad Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×