Ruben Kruit zoals het publiek hem veertien jaar lang voorop zag lopen. (Foto: AMIGO).

Afscheid Ruben Kruit als Tamboer-Maître van AMIGO Leiden

Tamboer-Maître Ruben Kruit van Show- & Marchingband AMIGO stopt na veertien jaar. Volgens het bestuur van AMIGO was hij één van de beste en meest prominente Tamboer-Maîtres in de wereld van de amateurmuziekkorpsen. “Ruben heeft er een geweldige tijd op zitten.”

Kruit begon zijn carrière toen hij 17 jaar was. Hij leidde toen een korps van ruim zestig leden. “Erg knap op die leeftijd.” Ook later heeft Ruben talloze hoogtepunten bereikt met het korps. Zo leidde hij de Show- & Marchingband tijdens het Wereld Muziek Concours en bij optredens in Glasgow en Belfast. “Dat is iets dat de vereniging altijd zal bijblijven.”

AMIGO gaat nu op zoek naar een vervanger. Wat Kruit zelf nog blijft doen bij AMIGO weet hij nog niet precies, maar het lijkt erop dat hij niet helemaal verloren gaat voor de club.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×