Gesprek met de burgemeester: 14-jarige Esmee, vuurwerkschade en kinderhartchirurgie

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit.

Wat weten we tot nu toe over de omgebrachte Esmee? En hoe gaat de burgemeester om met een verdachte die te maken krijgt met online bedreigingen? Daarover gaat het deze maand uiteraard uitgebreid. Ook blikken we terug op een roerige jaarwisseling met, ondanks een verbod, veel vuurwerk en ook veel schade.

Lenferink begrijpt helemaal niets van het voornemen om de kinderhartchirurgie van het LUMC te sluiten, zegt hij in het gesprek. Waarom is dat zo belangrijk voor de stad en wat gaat hij doen om dat te voorkomen? Tot slot hebben we het ook over jeugdoverlast in de Stevenshof. Er worden flinke maatregelen genomen, maar helpen die wel? En schiet een samenscholingsverbod haar doel niet voorbij?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op de tweede maandag van het nieuwe jaar

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071 en wordt in de week daarna herhaald op Sleutelstad TV. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×