(Video: Robbert Beurse).

Opnieuw aandacht voor onderzoek naar dood Esmee in opsporingsprogramma's

De politie heeft de afgelopen dagen nog eens dertig tips binnen gekregen over de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden.

De tips volgden op een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht van vorige week. Daarmee komt het aantal tips voorlopig op 130. De zaak komt vandaag opnieuw aan bod in Opsporing Verzocht en ook in het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

Esmee werd donderdagavond 30 december rond middernacht als vermist opgegeven. De volgende ochtend werd ze door een groepje sporters gevonden in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. Een 32-jarige man is aangehouden. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer en hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht.

Fiets
Na de uitzending van Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag werd de fiets van Esmee woensdagavond gevonden in de Van Riebeeckhof. Dat is niet in de buurt van de Melchior Treublaan of het Vijf Meiplein, waar het meisje mogelijk voor het laatst is gezien.

In de uitzending van Team West stelt de politie nu een aantal vragen over de fiets. De politie wil onder meer weten wie de fiets in de Van Riebeeckhof heeft neergezet en of er iemand op de fiets gezien is. Ook wordt gevraagd of mensen weten hoe lang de fiets al in de Van Riebeeckhof stond.

112 Sleutelstad Leiden 14-jarige Esmee omgebracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×