De GGD Hollands Midden heeft in Leiderdorp de zevende vaccinatielocatie geopend in ZalenA4. (Foto's: Rob van Dullemen).

Zevende vaccinatielocatie van GGD Hollands Midden geopend in Leiderdorp

Er worden dagelijks 12.000 prikken gezet op de vaccinatielocaties in Hollands Midden. Dat meldt de GGD die gisteren ook een extra vaccinatielocatie heeft geopend in ZalenA4 aan het Elisabethhof in Leiderdorp.

Naast het prikken op de vaste locaties rijden er ook mobiele vaccinatieteams door de regio. Zij prikken niet-mobiele thuiswonenden en rijden naar locaties van zorginstellingen zonder medische dienst om bewoners en personeel te vaccineren. Voor aanstaande vrijdag heeft de GGD alle ruim honderd zorglocaties zonder medische dienst bezocht. Ook het boosteren van meer dan duizend niet-mobiele thuiswonenden is dan afgerond. Om dit alles voor elkaar te krijgen heeft de GGD samengewerkt met huisartsen, brandweer en zorginstellingen.

Boosteren zonder afspraak
Alle 18-jarigen die langer dan 3 maanden geleden zijn gevaccineerd of corona hebben gehad, kunnen nu een boosterafspraak maken. Omdat heel veel mensen inmiddels een booster hebben ontvangen, loopt het aantal afspraken voor de boosterprik de komende weken terug. Hierdoor kan de GGD Hollands Midden vanaf komende week op sommige locaties meer prikken zetten dan er afspraken gepland staan.

Daarom start de GGD Hollands Midden in fases met boosteren zonder afspraak. Op deze manier hoopt de GGD Hollands Midden het nog makkelijker te maken voor mensen om een boosterprik te halen. Aanstaande vrijdag 14 januari wordt gestart met boosterprikken zonder afspraak op de vaccinatielocatie in Bergambacht. Er is geen vrije inloop op de andere vaccinatielocaties in Hollands Midden. De GGD maakt iedere week bekend op welke locaties de booster zonder afspraak mogelijk wordt.

Kinderen
Alle kinderen van 5 tot 11 jaar mogen binnenkort hun eerste prik tegen corona halen. Vanaf 18 januari krijgen kinderen een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Ouders kunnen dan met het landelijke afsprakennummer bellen om een afspraak te maken voor hun kind. De kinderen krijgen twee prikken met een kinderdosis van het Pfizer-vaccin.

Drukte op testlocaties
Omdat het aantal besmettingen toeneemt, wordt het steeds drukker op de testlocaties. Afgelopen week zijn er in de GGD-teststraten 29.092 inwoners van onze regio getest, een stijging van 78 procent. Ook het percentage positief geteste inwoners in de teststraten is sterk gestegen: van 30,5 procent naar 34,7 procent. Het hoogste percentage tot nu toe. De GGD Hollands Midden test alleen op afspraak.

Cijfers Hollands Midden
Op dit moment heeft 85 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week twee hebben 218.514 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×