De eerste editie van het toernooi vond in 2021 plaats. (Foto: Emile van Aelst).

Verdwenen Leidse voetbalclubs strijden weer om Bledder Cup

Niet meer bestaande voetbalclubs uit Leiden strijden voor de tweede keer om de Bledder Cup. De tweede editie van de sportwedstrijd vindt dit jaar plaats op 27 augustus. De winnende club gaat met de Bledder Cup naar huis. “Een echte Leidenaar weet dat Bledder staat voor een bal”, legt Hennie Kanbier van Leidenamateurvoetbal uit.

Het toernooi werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Volgens Kanbier, was dat een groot succes. “De deelnemers vroegen massaal of wij de wedstrijd nog een keer wilde organiseren.” En daar is naar geluisterd, de tweede editie vindt deze zomer weer plaats met Sporting Leiden als gastheer.

Cor van der Velden sprak in Sport071 met Hennie Kanbier over de Bledder Cup.

Wat het toernooi bijzonder maakt, is dat het gespeeld wordt door Leidse voetbalclubs die nu niet meer bestaan. De Sleutels, LDWS, LFC (za) en Oranje Groen hebben zich al ingeschreven voor het toernooi. Om deel te nemen aan het team, moet de voetballer lid zijn geweest van de club waarvoor hij wil uitkomen. Daarbij moet de deelnemer minimaal 45 jaar zijn.

Afgelopen editie deden er tien teams mee, bestaande uit ongeveer tien voetballers. Kanbier hoopt dat het er dit jaar meer zijn. “We willen minimaal twaalf teams, maar streven naar zestien teams.” Uitgaande van het enthousiasme van de deelnemers, acht Kanbier het haalbaar. “Vier teams hebben zich al ingeschreven, terwijl het idee van de wedstrijd pas net op onze site staat.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×