De winnaars van de Leidse Sportprijzen in 2019. (Foto: Gerry van Bakel).

Oproep: stuur kampioenen in voor Leidse Sportprijzen

De uitreiking van de Leidse Sportprijzen vindt dit jaar wederom op alternatieve wijze plaats. Op 28 januari is er een ‘drive-through-uitreiking’ op de Lammermarkt waar de beste Leidse sporters en coach van 2021 worden gehuldigd. De jury stelt momenteel de lijst van de genomineerden samen en doet een oproep aan verenigingen: stuur uiterlijk woensdag 19 januari je kampioenen in.

Juryvoorzitter Gerard van den Berg ligt de oproep toe. “Heel veel prestaties zijn bij ons wel bekend, maar het is belangrijk dat ook de verenigingen met ons meedenken. Misschien hebben zij nog sporters in hun gelederen die wij niet op het netvlies hebben, maar wel een nominatie verdienen.”

Cor van der Velden sprak in Sport071 met juryvoorzitter Gerard van den Berg over de Leidse Sportprijzen.

Sporters die in aanmerking komen voor een nominatie moeten aan minstens één van de drie voorwaarden voldoen: geboren in Leiden, woonachtig in Leiden, of uitkomen voor een Leidse sportvereniging. De jury is voornamelijk op zoek naar sporters die in 2021 een topprestatie op nationaal niveau hebben geleverd of eremetaal op een EK of WK hebben gehaald.

Zonnetje
Ook in 2021 gooide corona bij veel sportcompetities roet in het eten. Toch zijn er volgens Van den Berg zeker genoeg topprestaties geleverd om dit jaar de Leidse Sportprijzen weer uit te reiken. “We hebben natuurlijk de Olympische Spelen gehad met Leidse succes, maar er zijn ook EK’s en WK’s geweest. En ook een deel van de nationale topcompetities zijn doorgegaan.”

Ook de jeugdkampioenen worden dit jaar gehuldigd en er zijn aanmoedigingsprijzen. “Ik vindt dat het Leiden altijd heel erg siert dat alle jeugdkampioenen elk jaar in het zonnetje worden gezet.”

De categorieën waarvoor kandidaten ingestuurd kunnen worden zijn: sportman, sportvrouw, sportploeg, parasporter, sportcoach en aanmoedigingsprijs. Insturen kan tot en met woensdag 19 januari via Rik van der Geest van Sportstad Leiden (r.vandergeest@leiden.nl).

In een eerdere versie van dit artikel stond onterecht dat er dit jaar geen aanmoedigingsprijzen waren en de jeugdkampioenen niet gehuldigd zouden worden.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×