(Video: Robbert Beurse / Foto's: Emile van Aelst).

Kerstbomenasiel Leiden is weer open

Het kerstbomenasiel van de stichting Vrij Groen is weer geopend. Op een groenstrook langs de Ommedijkseweg kunnen kerstbomen, met een gezonde kluit, worden afgegeven. De vrijwilligers van Vrij Groen verzorgen de bomen het hele jaar. In december kunnen de groene rakkers, na betaling van een kleine vergoeding, dan weer worden opgehaald.

“Voor het luttele bedrag van 12 euro ‘asielkosten’ verzorgen wij je kerstboom. We voorkomen vooral dat het onkruid niet over de bomen heen groeit, en als het erg warm is krijgen ze een beetje extra water”, vertelt tuinbeheerder Wim Lunsing. De bomen in het asiel worden met liefde verzorgd. “Daardoor overleefde afgelopen jaar een recordaantal de zomer”, vertelt Lunsing trots.

Versnipperd
De bomenliefhebber is al jaren aan het asiel verbonden. Bij binnenkomst controleert hij persoonlijk of de kerstboom gezond genoeg is om te overleven. “Als dat nou niet het geval is, hoeven de mensen hem niet mee terug te nemen hoor. Dan wordt hij versnipperd en gebruiken we hem voor de paden hier op het terrein.”

Plant versieren
De kerstbomenverzorger haalt zelf rond de feestdagen al jaren geen kerstboom in huis. “Onze woonkamer staat sowieso al vol met planten. Om daar nou ook nog een kerstboom tussen te zetten, dat is een beetje overdreven. Je kunt ook een plant versieren”, grapt hij.

Het kerstbomenasiel is nog tot eind volgende week geopend. Iedere woensdag en zaterdag kun je er, op afspraak, terecht met een kerstboom.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×