Kunstwerk van Wright & Van 't Hoog: 'Son et Lumiere' (Foto: PR).

Een kunstzinnig kijkje 'Through the looking glass' bij het Energiepark

In en rondom het Energiepark bij de Unipertoren luisteren verschillende licht- en videokunstinstallaties de omgeving op. Ze zijn onderdeel van het project ‘Through the looking glass’, dat gemaakt is door de Est Art Foundation. Met het project willen ze een ander publiek bereiken door wandelaars spontaan in aanraking te brengen met kunst.

De route langs de kunstwerken loopt om de energiecentrale heen. Van het Energiepark naar de Maresingel, en door het Ambachtsplein naar de Langegracht. In de panden aan het Papegaaisbolwerkpad, de LeidenArthub genoemd, zijn ook kunstwerken binnen te zien. Daarvoor zijn de hekken open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Op andere dagen zijn de kunstwerken in de gebouwen vanaf schemer tot 23.00 uur ’through the looking glass’ te zien.

Het project is bedacht als mogelijkheid om binnen de coronamaatregelen te kunnen exposeren. De kunstwerken bestaan vooral uit video’s en lichtinstallaties en zijn nieuwe experimenten van de kunstenaars. Ze hebben als doel om mensen te verwonderen. Curator Iemke van Dijk noemt een voorbeeld van een kunstwerk waarbij de contouren van de bezoeker met een speciale techniek op een gevel wordt geprojecteerd. “Zo is het ook interactief.”

De kunstwerken zijn nog tot 27 februari 2022 te zien.

Advertentie

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×