Oud papier. (Foto ter illustratie).

GroenLinks Voorschoten roept op: 'Vraag gratis een blauwe papierbak aan!'

Per 1 januari wordt er nog maar één keer per vier weken oud papier opgehaald in Voorschoten. Volgens de lokale GroenLinks fractie vraagt dat om een aanpassing van de inwoners. Namelijk een aparte papierbak. En die kan gratis worden aangevraagd bij de gemeente.

Het verlagen van de frequentie waarin het oud papier opgehaald wordt is een gevolg van het nieuwe grondstoffenplan. Tijdens de bespreking van dat plan is een amendement aangenomen waarin gevraagd wordt de uitgifte van de de blauwe bak niet op te nemen in het grondstoffenplan. GroenLinks vreest dat inwoners door de verlaagde ophaal-frequentie het oud papier ongescheiden in dezelfde grijze bak als het restafval deponeren.

Volgens GroenLinks Voorschoten is de aparte papierbak een mooie opslagplek die groot genoeg is om het verzamelde papier voor een maand op te slaan. De fractie vindt dat in een tijd waarin de grondstof voor papier steeds schaarser wordt, het van groot is belang dat oud papier een herbestemming krijgt. “Wij ondersteunen van harte het Grondstoffenplan 2022 – 2025 met een invoering van een blauwe papierbak, en hopen dat de Voorschotenaar dat met ons doet!”

Advertentie

Duurzaamheid Economie Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×