(Foto: Casper Chaudron).

Oproep aan bewoners Merenwijk om cv-ketel lager te zetten

Een groep bewoners uit de Merenwijk van het bewonersinitiatief Duurzame Energie Merenwijk (DEM) doet lokaal mee aan de landelijke actie ‘Zet ‘m op 60’. Daarbij roepen ze alle bewoners van de wijk op om de temperatuur van de cv-ketel op 60 graden te zetten.

De actieve bewoners gaan de aankomende week langs de huizen met flyers. Daarin staat het idee van de actie uitgelegd en hoe bewoners de temperatuur van hun cv-ketel zouden kunnen aanpassen. Ook is er gezorgd voor instructievideo’s die bekeken kunnen worden als hulp bij het omzetten van de temperatuur.

De aanleiding voor de actie is om bewoners ervan bewust te maken dat het aanpassen van de temperatuur van de cv-ketel geld kan besparen en beter is voor het milieu. Voorzitter van DEM Tjitske Veldkamp vertelt over haar eigen ervaring met een lagere temperatuur. “Mijn ketel staat al op 60. Ik ben een uitgesproken koukleum, maar eerlijk: ik merk er nauwelijks iets van. Als het tegen het vriespunt komt, warmt je huis iets langzamer op, dat is alles.”

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×