Anneloes Kerkvliet is zo trots als een pauw. (Foto's: Emile van Aelst).

Topprestatiebadge Voeding voor Theehuis in de Merenwijk

Het Theehuis de Trotse Pauw in de kinderboerderij Merenwijk, doet zijn naam eer aan. Woensdag werd namelijk de Topprestatiebadge Voeding aan het Theehuis uitgereikt en daar zijn ze trots op. De prijs werd uitgereikt door wethouder Paul Dirkse (D66). “Zij bieden veel gezonde voeding aan hun bezoekers en dat is een badge waard”, vindt Dirkse.

De Trotse Pauw verdiende de badge aan hun gezonde assortiment. “Om de Topprestatiebadge Voeding binnen te halen, moet het assortiment voor tweederde uit gezonde voeding bestaan. Dat hebben wij gehaald”, zegt de beheerder van het Theehuis Anneloes Kerkvliet met trots.

JOGG
De Topprestatiebadge is een initiatief van Team Fit van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). “Wij zetten ons in om sport- en buurtlocaties gezonder te maken en we wensen dat de jeugd opgroeit tot een gezonde generatie”, legt Nikki Ramsteijn een JOGG Team Fit coach uit.

Zij hebben de Trotse Pauw geholpen met het creëren van een gezond assortiment door middel van kleine aanpassingen. “We hebben witbrood ingeruild voor bruinbrood, snacks komen in kleinere porties en we zorgen dat er op drukke dagen fruit aanwezig is.”

Dat de Trotse Pauw in een kinderboerderij staat, maakt het een perfecte locatie voor gezonde voeding vindt coach Ramsteijn van JOGG. “Wij streven naar een gezonde omgeving rondom kinderen en dit is een plek waar veel kinderen aanwezig zijn.”

Stimulans
Wethouder Dirkse noemt de badge een ‘stimulans’ en beschouwt het Theehuis als voorbeeld voor andere sport- en buurtlocaties. “Dit was de eerste badge die we konden uitreiken en ik hoop dat er meer volgen.”

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×