(Foto: PR Alrijne Zorggroep).

Oud-minister Bruno Bruins nieuwe voorzitter raad van toezicht bij Alrijne Zorggroep

Bruno Bruins wordt op 1 juni 2022 de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Alrijne Zorggroep. Hij neemt het stokje over van Mirjam de Bruin. Bruins was tijdens het begin van de corona-uitbraak minister voor Medische Zorg en Sport. Tijdens een debat in de Tweede Kamer over de coronapandemie in maart 2020 werd Bruins onwel. Eén dag later trad hij af.

Bruno Bruins heeft volgens Alrijne als minister voor Medische Zorg en Sport voldoende kennis gemaakt met de zorg. “Het is een groot genoegen dat Bruno Bruins als toekomstig voorzitter van de raad van toezicht mij opvolgt”, vertelt huidig voorzitter Mirjam de Bruin. “Ik weet zeker dat hij net als ik zal ervaren hoe het team van raad van toezicht en raad van bestuur nauw samenwerkt om de strategie van Alrijne te realiseren.”

Bruins stopt met zijn huidige baan als interim-directeur bij de Haagse vervoerder HTM. Naast het werk dat hij gaat verrichten voor Alrijne is Bruins ook lid van de Staatsraad in de afdeling advisering van de Raad van State.

Toezicht
Het is niet de enige verandering in de raad van toezicht bij Alrijne. Imke Frijters is op 16 december lid geworden van de raad en de audit commissie Financiën en Risicomanagement van Alrijne. Frijters heeft veel ervaring met bedrijfsvoering en toezicht.

Advertentie

Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×