Onbebouwde grond in Zoeterwoude (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude vraagt inwoners eigen grond beschikbaar te stellen voor huizen

De gemeente Zoeterwoude gaat inwoners die eigen grond hebben, vragen om deze tijdelijk beschikbaar te stellen voor huisvesting. Daartoe riep de Zoeterwoudse gemeenteraad donderdagavond op. “We gunnen iedereen de eerste stap op de woningmarkt in onze gemeente”, zegt CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx die het idee opperde in een breedgedragen motie.

Geïnspireerd door initiatieven als de Uuthuuskes in Aalten (kleine betaalbare tijdelijke woningen voor 1 tot 2 personen), wilde de gemeenteraad van Zoeterwoude ook wat doen tegen de woningnood. “Hier ontbreekt alleen de grond om deze initiatieven vorm te geven. De gemeente bezit geen geschikte grond en dus is iedereen afhankelijk van particulieren die deze grond wel bezitten.”

Het CDA hoopt dat door deze oproep de Zoeterwoudse gemeenschap om zich heen gaat kijken. “De woningkrapte gaat ook niet aan Zoeterwoude voorbij.”

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×