Keerweer. (Foto: Robbert Beurse).

Keerweer Zoeterwoude wordt opgeknapt: 'verkeersonderzoek krijgt prioriteit'

De entree van Zoeterwoude-Dorp heeft al jaren te kampen met achterstallig onderhoud en leegstand. Wethouder Ton de Gans (CDA) presenteerde donderdag zijn renovatieplannen voor het gebied aan de gemeenteraad. Hij wil meer groen en woningen op het terrein. Ook wil hij de Keerweer verlengen zodat deze aansluit op de Europaweg (N206).

De plannen van De Gans kosten Zoeterwoude 100.000 euro. “Dat is dan wel het totaalplaatje. Van visie tot uitvoering. Alles zit er in”, legt de wethouder uit. CDA en VVD vinden dat het nog onvoldoende duidelijk is hoe dit bedrag wordt verdeeld. “We willen wel weten waaraan het precies wordt besteed”, zegt CDA raadslid Sjaak van Veen. Partijgenoot De Gans legde hierop globaal uit wat er voor dit geld gaat gebeuren.


Toekomstvisie Keerweer (Gemeente Zoeterwoude).

Verkeersonderzoek
Over de verkeers- en parkeerdruk in de nieuwe woonwijk maken alle fracties zich zorgen. “Dat moet eerst onderzocht worden voor je überhaupt aan de slag kunt gaan”, stelt Marin Pannebakker namens de fractie van Progressief Zoeterwoude. Zijn partij ziet liever dat het begrootte totaalbedrag wordt gesplitst in een deel voor een verkeersonderzoek en een deel voor de rest van de uitvoering. CDA en VVD bleken het daar roerend mee eens.

Ongelukken
VVD-voorman Mathieu Paardekooper loopt vast op de onderzoeksresultaten vooruit. “Als je aan de andere kant van de Keerweer, bij Versteegen voor de deur, een ontsluiting naar de Europaweg gaat maken gaan vrachtwagens een druk fietspad kruisen. Dat is vragen om ongelukken”, zegt hij. Volgens Paardekooper is een verkeerslus op het terrein, zodat vrachtauto’s in- en uitrijden via de huidige toegangsweg, een veiligere optie. “Maar we wachten het onderzoek af.”

De Gans wil niet zover gaan om het verkeersonderzoek en de rest van de plannen apart te budgetteren. Wel belooft hij prioriteit te geven aan dat verkeersonderzoek en de resultaten uitgebreid aan de raad te presenteren. Hiermee kunnen de fracties leven. Ze gingen akkoord met het voorstel.

Advertentie

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×