Leden Leiden Road Runners Club kijken reikhalzend uit naar eerste loopevenement in het voorjaar. (Archieffoto: Jessica Luiten).

Leiden Road Runners Club in de startblokken voor loopevenementen dit voorjaar

Hardlopen kan altijd en overal, ook in tijden van corona. Dat hebben ze gemerkt bij de Leiden Road Runners Club. Maar toch kijken ze reikhalzend uit naar het moment dat ze ook weer mooie loopevenementen kunnen organiseren. Zoals het Zorg en Zekerheid Circuit, Glibbertrail en trainingswedstrijden voor de Leiden Marathon.

Leiden Road Runners Club (LRRC)  is meer dan dertig jaar een begrip in Leiden. Hardlopen op de weg kan altijd wel doorgaan. Maar bestuurslid Rob van Heijster heeft de populatie toch iets zien veranderen. “Sommige mensen haken af als er lange tijd geen evenementen of wedstrijden zijn. Aan de andere kant hadden we aanwas van mensen waarvan de andere sportactiviteiten ophielden.”

Kijk en luister hieronder het interview terug van Sport071-presentator Gerry van Bakel met LRRC-bestuurslid Rob van Heijster.

Het eerstvolgende evenement waarvoor Rob van Heijster en de rest van LRRC in de startblokken staan, is een loop in het Zorg en Zekerheid Circuit op zondag 13 februari. “Alles wat we hebben kunnen voorbereiden en plannen staat klaar. Het wachten is op groen licht van de regering.” En dan zijn er nog genoeg dingen die op het laatste moment rondgemaakt moeten worden. “We kunnen altijd op een groot deel van onze leden rekenen om een handje te helpen.”

Wandelaars
Naast de hardlopers kent LRRC ook een flinke groep wandelaars. Speciaal voor mensen voor wie hardlopen te belastend is of die aan het terugkomen zijn van een blessure. Of voor mensen die gewoon liever wandelen dan hardlopen. “Maar je moet de intensiteit niet onderschatten”, zegt Van Heijster. “De snelle groep wandelaars houdt een stevig tempo aan. Dat houd je niet zomaar bij.”

Buddy
LRRC is verder bekend van Running Blind en Walking Blind. Daarbij worden loop- en wandelmaatjes gekoppeld aan mensen met een visuele beperking. “Ook dat heeft grotendeels door kunnen gaan tijdens de coronacrisis”, zegt Van Heijster. “Er is veel animo om buddy te worden en als iemand geen gebruik kon maken van openbaar vervoer, werd er vervoer geregeld. De meeste deelnemers wonen redelijk dichtbij.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×