Een van de koeriers bij een Leidse winkel (Foto: Still uit video Robbert Beurse).

Al tweeduizend pakketten Leidse winkeliers gratis bezorgd

Fietskoerier MOSS heeft inmiddels ruim 2.000 bestellingen bij Leidse ondernemers gratis bezorgd bij consumenten in Leiden en omgeving. De kosteloze bezorging van maximaal 5.000 pakketten is mogelijk gemaakt door een samenwerking van MOSS, de gemeente Leiden, Ondernemend Leiden en het Centrummanagement. De actie loopt nog door zo lang de voorraad van 5.000 bezorgingen strekt, ook nu de winkels weer voor publiek geopend zijn.

Het initiatief werd in december gestart vanwege de sluiting van niet-essentiƫle winkels door de coronamaatregelen. Omdat de sluiting van winkels vlak voor de drukste weken van het jaar kwam, was dat voor ondernemers een harde klap, ook in de Leidse binnenstad.

Het verzenden van pakketten vormt een grote kostenpost voor de met name kleine ondernemers. Daarnaast is de logistiek rondom bezorgen voor veel ondernemers een aanzienlijke uitdaging. Om Leidse winkeliers hierin tegemoet te komen, bood het Centrummanagement, MOSS en Ondernemend Leiden aan om 5.000 pakketten kosteloos te bezorgen in Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten, Rijnsburg, Noordwijk, Katwijk en Valkenburg.

Klant
De pakketten worden gratis bij de Leidse ondernemers opgehaald en mits voor 14.00 besteld, dezelfde dag bezorgd bij de consument. Niet alleen worden de ondernemers hiermee direct gesteund, ook zorgen zij er zo voor dat de pakketten op milieuvriendelijke wijze per fiets bij de klant aankomt. Op de website lieverinleiden staat een compleet overzicht van het digitale Leidse aanbod.

Advertentie

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×