Tijmen Snel krijgt felicitaties na afloop van afsluitende 1000 meter waarop hij zijn titel veiligstelde.

Leidse schaatser Tijmen Snel pakt titel NK sprint

Op dag twee van het nationaal kampioenschap sprint zet Tijmen Snel de lijn van zaterdag door. Hij wint de tweede 500 meter met een 34-er en wordt derde op de afsluitende kilometer. Na vier afstanden legt hij beslag op de sprinttitel en verdient daarmee een ticket naar het WK sprint.

Na afloop zegt Snel tegen de NOS dat hij blij is met twee goede races, maar dat vooral de tweede 1000 meter nog wel voor verbetering vatbaar is. “Ik kom eigenlijk pas net kijken.” Dat er veel toppers niet aanwezig zijn in Thialf kan de pret niet echt drukken voor Snel. “Wie er niet is, kun je ook niet verslaan en die titel staat voor altijd achter mijn naam.”

Hamar
De nationale titel geeft Snel ook het laatste toegangsbewijs voor de wereldkampioenschappen sprint die van 3 tot en met 6 maart in het Noorse Hamar worden gehouden.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×