(Foto: Voorschoten'97).

Voorschoten'97 loopt bijna 9.000 kilometer voor 25-jarig jubileum

Leden van voetbal- en atletiekvereniging Voorschoten’97 hebben in 25 dagen 8.775,18 kilometer gelopen. De challenge werd georganiseerd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de club. Allard Lambers was met maar liefst 402,22 kilometer de onbetwiste nummer één. Hij kreeg donderdag na zijn training op de atletiekbaan taart en bloemen.

De club startte op 1 januari met de challenge om actief en verbonden te blijven tijdens de lockdown en het jubileumjaar toch op een leuke manier te beginnen. Het doel was om met elkaar in 25 dagen meer dan 2500 kilometer te lopen. Dit aantal bereikte de club al na negen dagen. Dinsdagavond stopte de teller op 8.775,18 kilometer. In totaal liepen meer dan 115 mensen, voornamelijk atletiekleden maar ook een aantal voetballers, mee in de challenge.

Strijd om de koppositie
Naast het gezamenlijke doel streden de deelnemers ook om een plek in de prestigieuze top-25. De 25 lopers met de meeste kilometers worden vereeuwigd op de club. Lopers Lambers en Grootjans gingen een stapje verder, zij wilden de hele challenge winnen. Grootjans liep vooral veel rondjes, terwijl Lambers indruk maakte met zijn lange duurlopen.

Zondag had Grootjans voor het eerst Lambers ingehaald. Het kersverse lid zette toen zijn geheime wapen in. Hij liep maar liefst 50 kilometer van Voorschoten naar Amsterdam. Daarmee deelde hij de beslissende tik uit. Uiteindelijk kwam Lambers uit op 402,22 kilometer. Dat is gemiddeld meer dan zestien kilometer per dag.

De atletiekcommissie zette Lambers donderdag na zijn training in het zonnetje. Grootjans was afwezig, hij krijgt zijn prijs op een later moment. De zusjes Jasmine en Isabel van Alderwegen kregen eerder al een mooie medaille voor hun derde plaats in de top-25. Zij liepen de afgelopen dagen 104,18 kilometer.

Advertentie

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×