(Foto: Chris de Waard).

Personeelstekort NS: minder treinen in spits richting Utrecht

De NS halveert vanaf 21 februari de dienstregeling op het traject Leiden – Utrecht vanwege een tekort aan personeel. Veel van het NS personeel zit thuis vanwege ziekte of quarantaine.  De dienstregeling op dit traject werd in december nog uitgebreid naar vier treinen per uur. Al eerder schrapte de NS treinen in de avonddienstregeling op het traject Leiden – Utrecht.

Ook gaan er vanaf 7 februari minder Intercity’s rijden tussen Amsterdam – Den Haag en Amsterdam – Rotterdam. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol Airport, blijft ongewijzigd. De NS sluit verdere aanpassingen in de dienstregeling niet uit en adviseert reizigers aan om de reisplanner te raadplegen.

“Gezien de lage reizigersaantallen, verwachten we dat de uitval van deze enkele treinen weinig invloed heeft op de drukte in de trein”, zegt een woordvoerder. “Op dit moment is het vaak erg rustig in de trein. Momenteel hebben we ongeveer een derde van de reizigers vergeleken met het aantal van voor corona.”

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×