Chrétien Mommers. (Foto: PR).

Rijnhart Wonen directeur Mommers nieuwe voorzitter Holland Rijnland Wonen

Chrétien Mommers volgt op 1 februari Hans Al op als nieuwe voorzitter van Holland Rijnland Wonen. Al was voorzitter vanaf de oprichting in 2013. Zijn opvolger is directeur-bestuurder van woningcorporatie Rijnhart Wonen in Leiderdorp. Holland Rijnland Wonen is de vereniging van 14 woningcorporaties met ruim 60.000 woningen in Holland Rijnland.

Mommers krijgt in zijn nieuwe functie gelijk te maken met grote uitdagingen. Er moet in de regio veel nieuwe woningen gebouwd worden en ook de bestaande woningen verduurzamen. Energiebesparende maatregelen hebben als doel een lagere energierekening voor onze huurders en minder CO2-uitstoot van onze woningen.

“Daarom zetten we meer in op onderlinge samenwerking en op de samenwerking met onze partners, huurders en gemeenten”, zegt Mommers. “Ik zie veel energie om samen met de regio Holland Rijnland deze uitdagingen aan te gaan en met elkaar afspraken hierover te maken. We roepen de gemeenten om deze thema’s op te nemen in de coalitieakkoorden.”

Toenemende druk op sociale huur
De afgelopen jaren zag Holland Rijnland Wonen de druk op de markt van sociale huurwoningen enorm toenemen. Het aantal ingeschreven woningzoekenden is opgelopen naar bijna 128.000, waarvan een kwart minstens één keer op een woning reageerde in het afgelopen jaar. De gemiddelde inschrijfduur per verhuring loopt op, men moet steeds langer zoeken. In 2021 is meer dan een miljoen keer gereageerd op de aangeboden woningen. Dat zijn gemiddeld 280 reacties per geadverteerde woning.

Woonruimtebemiddeling
Holland Rijnland Wonen beheert sinds 2013 de regionale woonruimtebemiddeling van de 14 woningcorporaties. Het bestuur van Holland Rijnland Wonen is samengesteld uit bestuurders van de aangesloten woningcorporaties.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×