Gevallen boom Leidse Hout. (Foto: AS Media).

Storm Corrie 'raast' over Leiden

De eerste storm van dit jaar, Corrie, heeft vandaag gezorgd voor afgewaaide takken en losgerukte dakbedekkingen. De brandweer kwam meerdere malen in actie om grotere takken van straat te halen of dakbedekking vast te zetten.

Op de Vlietweg in Leiden versperde een afgebroken tak de weg. De brandweer moest er aan te pas komen om de tak, die in de val ook een tuinhek beschadigde, kort te zagen zodat de weg weer toegankelijk was voor verkeer. Een boom aan de Plantage is door de storm een grote tak verloren. De overlast bleef hier beperkt omdat de tak in het plantsoen viel.

Een omgewaaide boom in de Leidse Hout vergde de nodige inspanning van hulpverleners. Een nogal uit de kluiten gewassen boom gaf toe aan de windkracht en viel op een fietspad. In de Leeuwerikstraat is de brandweer met een hoogwerker aan het werk geweest om losgewaaide dakbedekking terug te leggen en provisorisch vast te maken. Ook in de Kraaierstraat zorgde loszittende dakbedekking voor een onveilige situatie.

Op verschillende plekken in de stad waren het vooral fietsen die zich niet staande konden houden. En een terrasje pikken met Corrie zat er vandaag zeker niet in.

  • Plantage (Foto: Regio15).
    Plantage (Foto: Regio15).
  • Leeuwerikstraat (Foto: Regio15).
    Leeuwerikstraat (Foto: Regio15).
  • Vlietweg (Foto: Regio15).
    Vlietweg (Foto: Regio15).
  • Leidse fietsen (Foto: Rik Visser).
    Leidse fietsen (Foto: Rik Visser).
  • Kraaierstraat (Foto: AS Media).
    Kraaierstraat (Foto: AS Media).
112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×