De plek waar Esmee werd gevonden. (Foto: IJsbrand Terpstra).

Politie stuurt SMS-bom naar contactpersonen vermoorde Esmee

In het onderzoek naar het overlijden van de 14-jarige Esmee Kortekaas verstuurt het rechercheteam vandaag een SMS-bom. Esmee werd op oudejaarsdag dood gevonden in een park aan de Melchior Treublaan in Leiden. De politie vraagt in het sms-bericht wie na donderdag 30 december 2021 rond 15.30 uur via telefoon of sociale media berichten naar Esmee verstuurde of van haar heeft ontvangen.

Het onderzoek naar het overlijden van Esmee is nog in volle gang. Het rechercheteam ontving al een groot aantal tips en sprak al met veel mensen. Na een dringende oproep werd na een tip de fiets van Esmee teruggevonden. Op woensdag 12 januari werd in het water van de Nieuwe Rijn naar bewijsmateriaal gezocht. Ook in de woning van de verdachte is meerdere keren forensisch en aanvullend onderzoek gedaan.

Het onderzoeksteam werkt nog steeds hard om een duidelijk beeld te krijgen wat er precies gebeurde tussen donderdag 30 december 15.30 uur, toen Esmee voor het laatst werd gezien en het moment dat ze werd gevonden.

Lees meer in het dossier over de dood van Esmee

SMS-bom
In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten een sms-bericht te sturen naar alle mobiele telefoonnummers die voorkomen in de telefoon van Esmee. Het onderzoeksteam wil graag weten wie na donderdag 30 december 2021 rond 15.30 uur via de telefoon of sociale media nog berichten naar Esmee verstuurde of van haar ontving.

Alle informatie over deze zaak blijft welkom. Informatie delen kan via de opsporingstiplijn 0800-6070. Tippen kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Informatie delen kan ook via het opsporingstipformulier.

112 Sleutelstad Leiden 14-jarige Esmee omgebracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×