(Foto: Robbert Beurse).

Tientallen vragen over gynaecoloog die met eigen zaad kinderen verwerkte

Bij het speciale telefoonnummer en op het speciale mailadres dat het Alrijne Ziekenhuis heeft geopend voor informatie over misstanden van gynaecoloog Jos Beek hebben zich op de eerste dag al ‘enkele tientallen’ mensen gemeld. Het ziekenhuis kan nog weinig zeggen over de vragen die mensen stellen, omdat veel van hen nog moeten worden teruggebeld. Dat meldt media partner Omroep West

De Leidse gynaecoloog heeft tussen 1973 en 1986 tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen ten minste 21 kinderen verwekt met zijn eigen sperma. De arts werkte in het Elisabethziekenhuis, dat is opgegaan in Alrijne. Hoeveel patiënten de gynaecoloog in Leiderdorp heeft behandeld is niet bekend. ‘Alle dossiers zijn vernietigd’, zegt het ziekenhuis.

Wel vermoedt het ziekenhuis dat er meer nakomelingen zijn van de gynaecoloog. Daarom werd er een speciaal telefoonnummer en mailadres in het leven geroepen voor mensen die door Beek zijn behandeld en vragen hebben. Hoeveel mensen zich exact hebben gemeld, kan het ziekenhuis niet zeggen. Maar het gaat zeker om ‘enkele tientallen’ mensen.

Onderzoek rond zomer afgerond
Het ziekenhuis laat de kwestie ondertussen onderzoeken door de commissie Braat. Didi Braat is emeritus hoogleraar obstetrie, gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde bij het Radboudumc. Braat is begin januari begonnen met het onderzoek dat rond de zomer moet zijn afgerond.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×