Leidenaar Ray Benjamin (Foto: Ray Benjamin, via Facebook).

Ray Benjamin blij met verruiming The Voice of Holland contract

Producent ITV past het contract aan van deelnemers aan het huidige seizoen van The Voice of Holland. Dat bevestigt een woordvoerder van de producent woensdag aan Omroep West. De zangtalenten mogen nu optreden, muziek uitbrengen en hun muziek ook promoten. De Leidse deelnemer Ray Benjamin is blij.

“We begrijpen dat voor talenten het belang en de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen in hun muzikale carrière erg belangrijk is”, stelt ITV in een verklaring. “ITV Studios heeft daarom bepaalde bepalingen in de contracten van de talenten van The Voice en The Voice Kids van het huidige seizoen herzien en verwijderd.”

Volgens de producent zijn de talenten nu vrij om muziek uit te brengen, zich aan te sluiten bij een platenlabel, (commerciële) overeenkomsten aan te gaan en deel te nemen aan andere televisieprogramma’s en talentenjachten. Wel blijft de in het contract opgenomen geheimhoudingsverklaring gelden, omdat het vervolg van het seizoen later eventueel nog kan worden uitgezonden.

Blij met aanpassing
Ray Benjamin, dit seizoen deelnemer aan de RTL-talentenshow, laat weten blij te zijn met het bericht van ITV. Hij vertelde maandag in het Omroep West-programma Menno in de Middag stappen willen te nemen tegen het programma. Want sinds The Voice is stopgezet vanwege grensoverschrijdend gedrag achter de schermen, staat de zanger zelf ook stil. “Ik ga mijn carrière niet onderbreken omdat zij fouten maken”, zei hij. “Ik heb twee dagen voor mijn auditie een nieuwe single uitgebracht. Ik pak een stukje promotie mee op televisie, maar ik kan het niet uitbuiten”, aldus de zanger.

De overeenkomst schenden zou hem zomaar een boete kunnen opleveren tot wel 25.000 euro. Benjamin deed samen met andere kandidaten pogingen bij de producent om dat stukje uit het contract los te laten en zei dat hij dit anders aan zou vechten. Dat is nu van de baan, laat hij weten. ITV heeft alle deelnemers van het recente seizoen woensdag op de hoogte gesteld van de aanpassing en Benjamin is blij nu zijn muziek te kunnen uitbrengen en te mogen optreden.

Aangiftes na online programma BOOS
In het online-programma BOOS van Tim Hofman deden vorige maand meerdere oud-kandidates en medewerkers melding van seksueel overschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland. Sindsdien ligt het RTL 4-programma stil. Er liggen inmiddels aangiftes tegen bandleider Jeroen Rietbergen, regisseur Martijn N. en coach Ali B.

Tegen Martijn N. volgde woensdag nog een aangifte van een oud-deelneemster. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra na berichtgeving hierover van NU.nl. Vorige week deed een oud-kandidate al aangifte wegens aanranding, dat was zover bekend de eerste keer.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×