Senioren sporten weer voor het eerst, sinds de herstart van het BalkonBewegen (Foto:Reanne van Kleef)

BalkonBewegen in Leiderdorp terug van weggeweest

Het BalkonBewegen is woensdag weer van start gegaan, nadat het eind vorig jaar werd stopgezet door geldgebrek. Bij het verpleeghuis Ommedijk in Leiderdorp stonden de senioren weer op hun balkon. Volgens de deelnemers was het een succes. “Ik ben er de volgende keer weer bij.”

Nadat een Leiderdorper 5.000 euro heeft gedoneerd, kon het BalkonBewegen weer beginnen. Deze donateur wordt ook wel ‘de gulle gever’ genoemd door initiatiefnemer van het BalkonBewegen Rob van der Groen. Bij het BalkonBewegen sporten senioren op hun balkon met muziek op de achtergrond. Het wordt op vier verschillende locaties in Leiderdorp gehouden.


Verslaggever Mandana Sotodeh in gesprek met de deelnemers en initiatiefnemer

Ondanks de kou stonden de senioren weer met veel plezier op hun balkon. “Als we allemaal binnen blijven zitten, dan gaat het niet door en dat is zonde”, zegt een van de deelnemers. Bij deelnemer Ellie was er thuis niet genoeg animo en dus is ze speciaal naar de locatie Ommedijk gekomen. “Er waren maar vier mensen die mee wilden doen en dat is niet genoeg om het door te laten gaan.”

De senioren kunnen nu weer elke woensdag op hun balkon bewegen. Of als je hoogtevrees hebt op de grond natuurlijk.


Advertentie

Leiderdorp Sport BalkonBewegen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×