Registratie van de Europe Cup game Legia Warschau - ZZ Leiden.

ZZ Leiden ruikt halve finale FIBA Europe Cup

Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdagavond in Polen uitstekende zaken gedaan. De Leidse ploeg boekte in Warschau een 59-77 overwinning tegen Legia en werkte daarmee de nederlaag van 12 punten in Leiden weg. Zorg en Zekerheid Leiden ruikt nu de kwartfinale van de FIBA Europe Cup, maar is daar nog geenszins zeker van.

Zorg en Zekerheid Leiden speelt volgende week woensdag thuis tegen Parma-Parimatch, terwijl Legia Warszawa thuis speelt tegen Bayreuth. Een week later volgt dan nog de inhaalwedstrijd tegen Parma-Legia. In principe kunnen de drie ploegen dus nog gelijk eindigen met ieder vier overwinningen en twee nederlagen. Dan gaat het onderling resultaat tellen.

Zorg en Zekerheid Leiden staat nu +9, Parma -1 en Legia Warszawa -8. Als Zorg en Zekerheid Leiden van Parma-Parimatch wint, is de Leidse ploeg groepswinnaar. Een nederlaag van 8 tegen Parma-Parimatch volstaat ook, want dan blijft het Leidse doelsaldo positief en er zal altijd één ploeg zijn voor wie dat niet opgaat. Het is bij een Leidse nederlaag alleen onduidelijk in hoeverre de ploeg van Geert Hammink als groepswinnaar of nummer twee doorgaat. Dus het is zeker nog een weekje wachten voordat er een feestje gevierd kan worden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×