ZZ Leiden wint overtuigend tegen Den Helder Suns. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden laat geen steken vallen tegen Den Helder Suns

Tussen twee belangrijke Europe FIBA CUP avonden door is een wedstrijd op zaterdag tegen Den Helder een beetje een verplicht nummer voor Zorg en Zekerheid Leiden. De klus werd uiteindelijk redelijk simpel geklaard, ondanks wat slordigheden. De eindstand is 89-68.

Voorzitter Marcel Verburg is vooral blij met de overwinning. “Het ging om winnen en heel blijven en dat is gelukt. De wedstrijd komende woensdag is belangrijker, dan staat kwartfinale Europe FIBA Cup op het spel.” Woensdag speelt ZZ Leiden thuis tegen Parma-Parimatch. Eerder werd in Rusland gewonnen.

Publiek
De Vijf Meihal zit deze zaterdagavond natuurlijk niet vol vanwege de geldende coronamaatregelen, maar het publiek laat zich goed horen tijdens vrije ballen van de tegenstander en sommige beslissingen van de scheidsrechters.

ZZ Leiden begint voortvarend aan de wedstrijd en weet geregeld de aanval van Den Helder te onderscheppen. Niet alle overnames leiden tot scores voor de thuisploeg, maar de mannen van coach Geert Hammink komen geen moment in gevaar. In het derde kwart wordt de voorsprong ruim twintig punten. En dat voordeel wordt niet meer uit handen gegeven. Luuk van Bree maakt 25 punten en de vooraf gehuldigde Worthy de Jong alsĀ  speler van de maand december trakteerde de trouwe aanhang op een paar mooie acties.

Drie fronten
Met de winst verstevigt Leiden de tweede positie in de competitie. Boven hen staat Den Bosch, Donar Groningen kan alleen nog langszij komen als Leiden puntverlies lijdt. Voorlopig blijft ZZ Leiden met succes actief op drie fronten: NXT competitie, bekerwedstrijden en Europe FIBA Cup.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×