D66 Tweede Kamerlid en Leidenaar Paul van Meenen deelt flyers uit met het plan van D66 Leiden voor permanente uitbreiding van de terrassen in Leiden. (Foto: PR).

D66 Leiden wil grotere terrassen permanent maken

De grotere terrassen die Leidse horecabedrijven mogen uitzetten om ondanks de verplichting om anderhalve meter afstand te bewaren toch net zoveel bezoekers te kunnen ontvangen als voor de pandemie, moeten een permanent karakter krijgen. Dat wil D66 Leiden.

“Onze horeca-ondernemers hebben het zwaar gehad. We moeten alles op alles zetten om ze te helpen. Ze zijn het kloppend hart van de binnenstad”, zegt D66-raadslid IJsbrand Olthof.  Het was mede op zijn initiatief dat de grotere terrassen er in 2020 tijdelijk kwamen. Als het aan hem en zijn partij ligt, mogen ze dus voorgoed blijven.

“Deze terrassen zorgen in combinatie met de winkels en markt voor een unieke beleving van de binnenstad. Dat is goed voor Leiden”, zegt Olthof. “En dus pleiten we er als D66 Leiden nu voor om de uitgebreide terrassen permanent te maken.” Onder andere bij het Hooglandse Kerkplein en op de Nieuwe Rijn is hiervoor volgens de partij voldoende ruimte. Olthof: “De Leidse terrassen vormen de huiskamer van Leiden en door een permanente terrasuitbreiding wordt de binnenstad nog gezelliger en vrolijker. Onze horeca kan de extra ruimte goed gebruiken, dus laten we deze gouden kans benutten.”

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×