(Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leids Sport Debat wordt 'interactief en geen politiek showpraatje'

De Leidse Sportfederatie (LSF) organiseert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen samen met Topsport Leiden het Leidse Sportdebat. Alle twaalf partijen die aan de verkiezingen deelnemen zijn uitgenodigd voor het debat. Er wordt gedebatteerd over de rol die de sport moet spelen in de Leidse politiek.

Het debat is bedoelt om de Leidenaren te informeren. Er zijn namelijk veel mensen die sporten of lid zijn van een vereniging. “Voor veel mensen is sport dus belangrijk en nu de verkiezingen voor de gemeenteraad eraan komen is het goed om te weten waar elke partij voor staat rondom het thema sport”, zegt organisator Winand Steggerda van LSF.


Cor van de Velden in gesprek met organisator Winand Steggerda

Steggerda legt uit hoe het debat in z’n werk gaat. “Eerst krijgen partijen de tijd om hun standpunt toe te lichten zonder onderbrekingen. Daarna worden er vijf tot tien stellingen gekozen waar politieke partijen over gaan discussiëren zodat het duidelijk wordt waar een politieke partij voor staat en wat de tegenstellingen zijn.”

Het publiek en verenigingen mogen ondertussen vragen stellen. “Het wordt een interactief debat en geen showpraatje van de politieke partijen”, belooft de LSF. Het debat wordt gehouden op 23 februari om 20.00 uur in het Leonardo College.

Het Leids Sportdebat wordt de volgende dag, op donderdagavond 24 februari, om 20.00 uur uitgezonden op Sleutelstad TV. Te ontvangen op kanaal 46 Ziggo, 1421 KPN en online.

Advertentie

Leiden Politiek Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×