ZZ Leiden wint weer van Russische Parma en gaat door naar kwartfinale FIBA Europe Cup. (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden stoomt als poulewinnaar door naar kwartfinale FIBA Europe Cup

De uitwedstrijd tegen het Russische Parma-Parimatch werd vorig jaar gewonnen en ook in de eigen Vijf Meihal hield Zorg en Zekerheid Leiden de tegenstander onder de duim. Al kwamen de Russen nog dichtbij in het laatste kwart. Maar drie gemiste vrije worpen in de laatste seconde, gaven Leiden de eindoverwinning.

Vooraf was er al hoop in Leidse gelederen daar zelfs een kleine nederlaag een plek in de kwartfinale niet in gevaar zou kunnen brengen. Maar het liefst wil de landskampioen natuurlijk nog een overwinning boeken op het hoger ingeschatte Parma-Parimatch uit Perm.

ZZ Leiden pakte meteen het initiatief in de wedstrijd en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Parma wist af en toe wel dichterbij te kruipen, maar vervolgens liep Leiden weer verder uit. De Leidse ploeg ging het laatste kwart in met negen punten voorsprong. Uiteindelijk werd de eindstand 79-75.