(Foto: Simone-Both).

Strategisch partnerschap StudentenStad verlengd

De Leidse studentenverenigingen, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen, Leiden&Partners en gemeente Leiden hebben voor de zevende keer het strategisch partnerschap StudentenStad verlengd. Nieuw dit jaar is dat naast Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus ook de roeiverenigingen Njord en Asopos hun handtekening onder de samenwerking zetten.

Wethouder Paul Dirkse die studentenzaken in zijn portefeuille heeft noemt de verbinding tussen student en stad van groot belang. “Zeker in een stad met ruim 30.000 studenten. Ze zijn onderdeel van de identiteit van onze stad en dit partnerschap versterkt die verbinding.”

Het partnerschap ontstond zes jaar geleden als samenwerking tussen de Leidse studenten en de stad. Naast de vijf grote studentenverenigingen sluiten dit jaar ook K.S.R.V. Njord en A.L.S.R.V Asopos de Vliet aan. “Njord is al 148 jaar verbonden aan de stad Leiden en is daarom blij en trots om tot dit partnerschap toe te treden”. zegt Floris Gerritsen, Praeses van K.S.R.V. Njord toe. Praeses Willemijn Schouten van A.L.S.R.V Asopos de Vliet denkt dat de studenten, zeker door de omvang van de groep, samen het verschil kunnen maken. “Hier willen wij ons dan ook graag voor inzetten.”

Directeur Martijn Bulthuis van Leiden&Partners komt met wat voorbeelden van evenementen die de Leidse studenten en inwoners met elkaar verbinden. “Denk bijvoorbeeld aan een duurzaamheidsfestival en de inmiddels jaarlijkse reanimatiedag. Met het verlengen én het uitbreiden van de samenwerking laten we zien dat Leiden een gave studentenstad is, waar studenten echt onderdeel uitmaken van de stad.” Andere activiteiten zijn de ‘Leidse dag van de Vrijheid’, ideëenwedstrijd Project071 en de ‘Langste Tafel van Leiden’ die dit jaar op de rol staat en waar studenten een geheel verzorgd diner verzorgen voor eenzame ouderen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×