Politie. (Foto: Sleutelstad).

Politie op zoek naar getuigen van straatroof Diamantlaan

Een man is in de nacht van zondag 13 op maandag 14 februari op de Diamantlaan in Leiden beroofd door twee mannen op een scooter. De politie is dringend op zoek naar getuigen. Eén verdachte is inmiddels aangehouden, naar de ander wordt nog gezocht. Het gaat om een licht getinte man.

Het slachtoffer reed zondagnacht op zijn fiets omstreeks 0.15 uur door de fietstunnel onder de N206, vanaf de Damlaan in de richting van de Diamantlaan. Twee mannen op een scooter kwamen naast hem rijden, schopten hem vervolgens van zijn fiets en eisten zijn spullen.

Het slachtoffer rende weg, maar werd zo’n vijftig meter verderop tegengehouden door de twee verdachten. Onder bedreiging van een mes beroofden de twee het slachtoffer en gingen er vervolgens vandoor.

Tweede beroving
Even later werd in de buurt van station De Vink in Leiden een tweede man beroofd. Ook hier waren de daders twee mannen op een scooter. Het slachtoffer werd hierbij hard tegen zijn hoofd geslagen. Het signalement kwam sterk overeen met de daders van de eerdere straatroof.

Een van de verdachte werd korte tijd later op een scooter aangetroffen. Het gaat om een 19-jarige man uit Voorschoten. Hij had een flink mes bij zich, reed zonder rijbewijs en de scooter bleek gestolen. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs, de scooter is in beslag genomen en de man is aangehouden.

Zoektocht getuigen
De politie is nu dringend op zoek naar de tweede verdachte. “Heeft u in de nacht van zondag 13 op maandag 14 februari iets verdachts gezien in de omgeving van de Diamantlaan of station De Vink, dan wordt u verzocht dit te melden”, schrijft de politie. Ook andere informatie over de zaak is welkom.

Informatie kan worden gedeeld via 0900-8844 of anoniem via 0800–7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×