Leidenaar gearresteerd in onderzoek naar cocaïnesmokkel

Een speciaal team bestaande uit mensen van de FIOD, Douane en Koninklijke Marechaussee heeft op 1 februari drie arrestaties verricht in een al lang lopend onderzoek naar drugssmokkel vanuit Zuid-Amerika. Dat is vandaag bekend gemaakt. Onder de arrestanten is een man uit Leiden. De verdachten, mannen van 33, 52 en 59 jaar, zitten vast voor verder onderzoek.

Het ‘CargoHarc-team Schiphol’ pakte de verdachten van drugssmokkel via bloemenzendingen op in Aalsmeer, Leiden en Dordrecht. Na de aanhoudingen zijn meerdere woningen van  de verdachten doorzocht, alsmede een bedrijfspand in Lisse. Tijdens die zoekingen zijn diverse gegevensdragers, 8.000 euro contant geld en dure horloges in beslag genomen. Al eerder in dit onderzoek vonden in maart 2021 doorzoekingen plaats bij twee van de drie verdachten en bij het bedrijf in Aalsmeer en Leiden. Ook toen werden al gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

Het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland begon al in oktober 2019. Toen werd informatie verkregen dat via Schiphol cocaïne werd ingevoerd die afkomstig  was uit Zuid-Amerika. De cocaïne zou via vrachtzendingen met bloemen vervoerd worden en vervolgens via verschillende bedrijven worden gedistribueerd. Het Openbaar Ministerie Noord-Holland, de Koninklijke Marechaussee, FIOD, Douane en Belastingdienst werken nauw samen om ondermijnende criminaliteit, drugssmokkel en witwassen op en rond de luchthaven Schiphol tegen te gaan.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×