(Foto: Chris de Waard).

Politie waarschuwt weer voor frauduleuze klusjesmannen

De politie waarschuwt dat in onze regio klusjesmannen actief zijn die inwoners proberen op te lichten door hoge bedragen in rekening te brengen voor werkzaamheden die niet nodig zijn.

In elk geval kwamen er de afgelopen tijd meldingen uit Leiderdorp. Daar worden bewoners benaderd door een frauduleus dak reparatiebedrijf. Er wordt willekeurig bij woningen aangebeld met het aanbod om de dakgoten te reinigen voor een bedrag van twintig euro.

Als bewoners toehappen ‘ontdekken’ de klusjesmannen al snel meerdere problemen op het dak die zogenaamd opgelost zouden moeten worden. Er wordt dan steevast melding gemaakt van ‘grote schade’ waarvoor honderden en soms zelfs duizenden euro’s wordt gevraagd.

De politie adviseert om nooit zomaar in zee te gaan met een bedrijf, zonder eerst de reputatie na te gaan. Bijvoorbeeld via websites zoals trustpilot. Spreek ook altijd een vaste prijs af en laat die vastleggen in een schriftelijke offerte, voordat het bedrijf aan de slag gaat. Wie toch is opgelicht, wordt opgeroepen om altijd meteen aangifte te doen.

112 Sleutelstad Leiderdorp Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×