Bij de Wibar kun je vanaf donderdagavond ook film kijken. (Foto: Robbert Beurse).

Wibar houdt voor het eerst een filmavond

De Wibar aan de Willem Barentszstraat is een evenementenlocatie en nachtclub, maar komt nu met iets nieuws, namelijk de ‘Wibios’. “We gaan van de hoofdzaal van de Wibar een filmlocatie maken”, legt Michiel Hanswijk van stichting Wibar uit.

De opening van de Wibios is op 17 februari om 18.00 uur en om 19.30 uur begint de filmavond. Dan wordt de film Fight Club gedraaid. “Het is een echte culthit en een film waar je niet op uitgekeken raakt”, zegt Hanswijk.


Mandana Sotodeh in gesprek met Michiel Hanswijk over de Wibios

Bloody Mary
De Wibios verschilt flink van een regulier bioscoopbezoek volgens Hanswijk. “Wij willen niet een hele serieuze bioscoop zijn. Het gaat niet zozeer om de film, maar om het hebben van een leuke avond met vrienden. Daarom is de bar zowel voor als tijdens de film geopend voor bier, pizza en popcorn. Ook zal er per film een bijpassende cocktail worden geserveerd. Voor Fight Club is dat de Bloody Mary.”

“Het is de bedoeling om vaker filmavonden te houden, maar daar moet nog een programma voor komen.” Ondanks dat je Fight Club niet vaak genoeg gezien kunt hebben volgens Hanswijk, zal de Wibios ook andere films gaan draaien. “Denk aan minder bekende arthouse films of juist grote blockbusters die wat nieuwer zijn.”

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×