(Archieffoto: Jan Schouten).

Voorschotenloop gaat door, voor het eerst ook voor teams

De Voorschotenloop mag dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer doorgaan. Op zondag 6 maart kunnen hardlopers genieten van een tocht door het dorp, de weilanden en de landgoederen in de buurt van Voorschoten. Organisator Astrid Waaijer heeft er zin in: “Om de 25e editie te vieren, kunnen groepen van vijf personen zich voor het eerst ook inschrijven als team.”

Het evenement is samen met zeven andere hardloopwedstrijden in de wijde omgeving onderdeel van het ZZ Circuit. “Het idee is dat je je door die acht lopen voor kunt bereiden op de Leiden Marathon”, legt Waaijer uit. “Per loop worden per categorie klassementen opgemaakt, maar er is ook een klassement over alle acht lopen samen.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met organisator Astrid Waaijer.

Deelnemers kunnen zich opgeven voor een afstand van vijftien, tien of vijf kilometer. “De kinderloop kon helaas nog niet doorgaan”, vertelt Waaijer. “Daar wil de familie natuurlijk langs de weg staan en vanwege corona moeten we zo min mogelijk publiek trekken.” Dat is ook de reden dat er geen prijsuitreiking is. Er mogen maximaal 1250 hardlopers meedoen en vol is ook echt vol.

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om met een team mee te doen aan de vijf kilometer. “Dat past bij onze vereniging”, vindt Waaijer. De vereniging die het organiseert, Voorschoten ’97, is namelijk een gecombineerde voetbal- en atletiekvereniging. “Voetbal is een teamsport en atletiek veel meer een individuele sport. Dat combineren we nu, door teams te laten hardlopen.” Een groep van vijf personen kan zich aanmelden als team. De totale tijd van de vijf lopers bij elkaar opgeteld geldt als tijd voor het team.

“Het zou mooi zijn als we de teamloop voortaan ieder jaar kunnen doen”, blikt Waaijer vooruit. “En het is helemaal leuk als de zeven andere lopen van het ZZ Circuit de teamwedstrijd overnemen. Dan krijgen we ook een regelmatigheidsklassement over de acht lopen voor de teams.”

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×