Kapotte dingen uit het huishouden krijgen bij het Repair Café vaak een tweede leven. (Foto: Repair Café Oegstgeest).

Repair Café Oegstgeest weer van start

Niet alleen de reguliere horeca opent de deuren weer nu de maatregelen rond corona bijna allemaal zijn opgeheven. Ook het Repair Café Oegstgeest (RPO) gaat weer van start. Op 5 maart kan iedereen weer terecht in het Dorpscentrum voor het laten repareren van kapotte gebruiksvoorwerpen die altijd wel in en rond het huis te vinden zijn.

“Een trui, een fiets, een tuinstoel. Daar kunnen we vaak nog wel wat mee, dus goed dat ze nog niet meteen weggegooid zijn”, zegt bestuurslid Frans Malten van het RPO. “Deskundige vrijwilligers onderzoeken en repareren van 10.00 tot 13.00 uur alles dat een tweede leven verdient.”

Zaken die voor reparatie in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld kleding en textiel, fietsen, meubels, elektrische en huishoudelijke apparatuur, speelgoed, tuinspullen, computers en aanverwante apparatuur. De vrijwilligers beschikken over heel wat kennis, ervaring en gereedschap, waardoor ongeveer zeven op de tien reparaties slaagt.

Malten: “Wie de assistentie van het café benut, voorkomt afval, zorgt voor minder CO2 en stikstof en spaart de portemonnee. Het café bezoeken levert altijd verrassing, ontmoeting en gezelligheid op. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Duurzaamheid Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×