Peter Olisemeka komt in Leiden spelen. (Foto: ZZ Leiden Basketball).

Peter Olisemeka komt ZZ Leiden versterken

Vlak voor het sluiten van de transfertermijn van de BNXT League heeft Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de selectie uitgebreid met Peter Olisemeka. De 2.06 meter lange  center / forward komt over van het Roemeense SCM CSU Craiova. Hij heeft zowel de Nigeriaanse als Italiaanse nationaliteit en is direct inzetbaar.

De 30-jarige Olisemeka is sinds 2017 actief op de Europese basketbalvelden. Zo speelde hij eerder al voor Apollon Limassol BC (Cyprus), Akademik Plovdiv (Bulgarije), PGE Spójnia Stargard en SKS Starogard Gdanski (Polen) en Tours (Frankijk). Dit seizoen begon Olisemeka bij SCM CSU Craiova. In 15 wedstrijden kreeg hij gemiddeld 20 minuten speeltijd. Daarin was hij gemiddeld goed voor 7.3 punten en 6.5 rebounds.

Zijn beste seizoen beleefde Olisemeka bij Akademik Plovdiv in het seizoen 2018-2019. In 39 wedstrijden kwam hij gemiddeld 23 minuten binnen de lijnen, om vervolgens gemiddeld 13.1  punten, 11.3 rebounds en 0.95 blocks per wedstrijden aan te laten tekenen.

Bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zal Olisemeka de inside posities moeten versterken. “Met het oog op het drukke wedstrijdschema komt een extra speler in de rotatie goed van pas om de belasting beter te managen,” zegt coach Geert Hammink. “Met Peter Olisemeka in de selectie gaan we de volgende fase van het seizoen in. Hij is een ervaren speler en gaat ons helpen in de cross-border maanden van de BNXT competitie als wel in de Europe Cup. Ik ben blij dat we hem twee weken geleden hebben kunnen tekenen en dit weekend kunnen verwelkomen.”

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×