(Foto: Google Maps).

'Fietspaden Stevenshof worden veiliger'

De fietspaden in de Stevenshof worden vanaf dit voorjaar aangepakt zodat het veiliger wordt voor de fietser. De verbeteringen die worden doorgevoerd zijn naar voren gekomen na een inventarisatie van wensen in de wijk, gesprekken met de Wijkraad Stevenshof en de Fietsersbond. De kleinere verbeterpunten zijn voor de zomer klaar, de grotere verbeterpunten in 2023.

Bij vijftien kleinere knelpunten wordt het probleem opgelost met nieuwe bebording. Voor drie grotere knelpunten is een ontwerp gemaakt voor een nieuwe inrichting van de verkeerssituatie.

De ‘bekende’ zessprong ten oosten van het Stevenshofpark moet straks overzichtelijker en daardoor veiliger worden. Op het kruispunt van de Mary Zeldenrustweg en het Maartje Offerspad houdt het vrijliggende fietspad op. Auto’s en fietser delen daarna de rijbaan. Er wordt gewerkt om op die plek de voorrangssituatie duidelijker te maken. Datzelfde geldt voor het kruispunt Beppy Nooijstraat met Esther de Boer- van Rijkstraat.

De nieuwe inrichting van deze fietsknelpunten wordt voorgelegd aan de Wijkraad, de Fietsersbond en de directe omwonenden.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×